ابتدا این دو دیدگاه را بنگرید:
- استاد عبدالرب رسول سیاف به رئیس جرگه گفت که دراین جرگه، باید روش قوماندانى را اختیار نکند و با درنظرداشت نظریات وکلا، تصامیم اتخاذ نماید.
- بکتاش سیاووش نمایندۀ کابل گفت از اینکه مجلس دیروزۀ ولسى جرگه، مانند صنف یک مکتب است، روند آن نباید به طور زنده از رسانۀ ملى پخش گردد. (منبع: روزنامه افغانستان، لینک آن در انتهای مطلب قرار دارد)
بالاخره صحن ولسی جرگه شباهت به چه دارد؟ قومندانی یا مکتب و یا آنطور که در دوره قبل ملالی جویا گفت طویله!
به نظر من اینجا هر جایی می تواند باشد الا یک نهاد قانونگذار. فرصت طلبی را در ادامه بخوانید:
براساس معلومات ناهید فرید منشى مؤقت ولسى جرگه، براى ریاست این جرگه سید اسحق گیلانى، حفیظ منصور، عبداللطیف پدرام، بکتاش سیاووش، شریف الله کاموال، عبیدالله رامین، حاجى موسى، و حاجى شهیدزاده خود را کاندید نموده وغرض کمپاین، یک روز براى آنها وقت داده شده است.
این چهار نفر را نیز که در دو دور گذشته زورآزمایی کرده اند به لست بیفزایید؛عبدالرب رسول سیاف، محمدیونس قانونى، حاجى عبدالظاهر قدیر و میرویس یاسینى
اینها همه به این دلیل اتفاق افتاده که اصول وظایف داخلی ولسی جرگه در مورد به دور سوم کشیده شدن انتخاب رئیس ولسی جرگه ساکت است.
اما تصور من این است که مشکل از نبود قانون (اصول وظایف داخلی ولسی جرگه) نیست. برای ما واضح است که حتی در شرایطی که قانون اساسی کشور هم در موضوعی صراحت داشته اما به راحتی توسط متولیان و مجریان قانون نقض شده بنابراین باور کنید اشکال از قانون نیست، اشکال از قانون گریزی و قانون شکنی خودمان است، اشکال از ظرفیت پایین تحمل پذیری و عشق قدرت و چوکی است. شک نکنید برای هیچ یک از این حضرات قانون گذاری و درد مردم و آینده این کشور خفته در منجلاب فقر و تباهی اهمیتی ندارد. به هزار نیرنگ مردم را به پای صندوق های رای می کشانند تا وکیل شوند و اکنون صحن مقدس ولسی جرگه که نماد اراده مردم است را با کجاها که اشتباه نمی گیرند. آنچنان اسیر قدرت و شوکت هستندکه اگر حیا مانع نمی شد تعداد کاندیدا برای ریاست ولسی جرگه سه رقمی هم می شد.
به هر حال ولسی جرگه بی رئیس نمی ماند اما فکر می کنم باز هم شکستی دیگر را تجربه می کنیم و این مثل مصداق می یابدکه: سالی که نکوست از بهارش پیداست.
http://www.dailyafghanistan.com/newspages/main%20news.html#01
سلام موسی جان
خیلی عالی بود همه مطالب نوشته شده خیلی مختصر و مفید بود من این روش می پسندم اگر عکس
مربوطه را هم به مطلب اضافه کنید جالبتر خواهد شد
موفق باشید
تشکر از نظر نیک شما استفاده کردم
جناب جعفری صاحب درود بر شما، ویبلاگ بسیار زیبایی دارید، خصوصا سفیدی صلح در دل سیاهی آن، جذابیتش را بیشتر میکند!!! همچنان زیبا نوشتید، نقل قول کردید که کسانی پارلمان را چنین و چنان گفته اند. به نظر بنده پارلمان گذشته و حال به هیچ کدام آن چیزهای که وکلای محترم عرض کردند نمی ماند، چرا؟
چون: اگر قوماندانی می بود که باید همه تحت یک فرمان و قومانده حرکت می کردند که یقینا چنین نیست و در پارلمان می بینیم که هر کله و بیر خیال است. به گفته عوام که همه یک سیره استند. همدیگر پذیری و گذشت در پارلمان گذشته و حال را نمی بینیم.
چون: این پارلمان به مکتب هم نمی ماند، چرا که شاگردان مکتب به حرف معلم و مدیر خود گوش می دهند و تا حدی امکان اطاعت می کنند.
چون: در طویله هم ح... مختلف نگهداری می شوند که حداقل در مقابل نگهداری و حفاظت اش، برای صاحبان خویش مثمر ثمر واقع میشوند. صاحبش حداقل استفاده را از گوشت و پوست و شیرش می برد.
با همه اینها باید بگویم که افتتاح دور دوم پارلمان یک دستآورد نهایت بزرگ برای اقوام محرم در افغانستان تلقی می گردد.
در اخیر عرض کنم که از مطالعه چکیده قلمت لذت بردم، موفق باشی، از منتظران نوشته های جالب و بیشترات.!!!
ب احترام
ابوذر